Profielfrezen

Om ervoor te zorgen dat regenwater niet op asfaltwegen blijft liggen is goed onderhoud belangrijk

Om ervoor te zorgen dat regenwater niet op asfaltwegen blijft liggen is goed onderhoud belangrijk. Dit kan door middel van profielfrezen van een nieuw of bestaand lengte- en dwarsprofiel in een asfalt oppervlak. Wij zijn al meer dan 50 jaar uw partner op het gebied van duurzaam en gespecialiseerd asfaltfrezen. Op deze pagina leest u meer over profielfrezen en de kosten van profielfrezen asfalt bij ADUCO.

Wat is profielfrezen?

Geen enkele weg in Nederland is horizontaal gelegd, maar onder een bepaald profiel. Een weg kan op 1 oor liggen waardoor het regenwater naar 1 kant afwatert, maar meestal ligt een weg in dakprofiel. Dit houdt in dat een weghelft afloopt zodat regenwater afgevoerd kan worden vanaf de as van de weg naar beide zijkanten van de weg. Bij profielfrezen wordt het niveau van de weg aangepast om de juiste dwarshelling te creëren. Met de freesmachines van ADUCO kunnen deze hellingen in het juiste percentage gefreesd worden.

Hoe werkt profielfrezen?

De opdrachtgever meet het bestaande profiel op het de weg en bepaalt vervolgens het benodigde lengte- of dwarsprofiel. Dit wordt door middel van freescijfers uitgezet op het wegdek. Daarna frezen de machinisten van ADUCO het gevraagde profiel. De frees wordt onder een bepaalde hoek ten opzichte van het wegoppervlak afgesteld. De weg wordt gefreesd in laagdiktes of in een percentage met behulp van een dwarsautomaat. Profielfrezen kan worden uitgevoerd met een profielfrees van 1.0 m., 1.5 m. 2.0 m., 2.2 m. en 3.8 m. Naast het standaard profielfrezen biedt ADUCO ook 3D frezen met ROAD Profiler aan.

Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.