Schuimbitumen (CEBIS)

Door bitumen toe te voegen aan cement ontstaat er een flexibel product

Schuimbitumenstabilisatie is een al langer bestaande techniek die in Nederland aan een opmars bezig is. Door bitumen toe te voegen aan cement ontstaat er een flexibel product. Deze vorm van stabilisatie is vooral geschikt op plekken waar de ondergrond slap is.

Hoe werkt deze vorm van stabilisatie?

Door toevoeging van bitumen wordt een flexibeler product verkregen dan met alleen cement zou worden gerealiseerd. Dit levert minder stijfheid op dan een puur cementgebonden funderingen maar is beter geschikt daar waar de ondergrond slap is. Het is daarmee ideaal geschikt voor regulier wegverkeer maar minder voor industriële omgevingen die zwaar belast worden. In plaats van de bestaande fundering te verwijderen en een nieuwe fundering te plaatsen is het mogelijk om de bestaande fundering te mixen met schuimbitumen. In de huidige markt waar sterk wordt gestuurd op circulair werken en minimaliseren van transporten op het werk zijn dit de redenen dat deze beproefde techniek sterk aan het groeien is.

Wat zijn de voordelen van schuimbitumen?

Het gebruik van schuimbitumen voor stabilisatie heeft meerdere voordelen. Hier vindt u ze kort op een rij:

Schuimbitumen zijn stabiel en flexibel. Perfect voor plekken waar een stijve constructie niet meer mogelijk is.
Er hoeft geen nieuwe constructie worden gerealiseerd. Dit bespaart een hoop tijd en geld.
Door het hergebruik van de materialen is er veel minder CO2-uitstoot. Goed voor mens en dier.
Een schuimbitumen aangelegde weg kan meerdere malen gerecycled worden. Omdat er al bitumen in de weg aanwezig zijn is er bij het opnieuw aanleggen minder bitumen nodig.
Bij het aanleggen van een weg op een conventionele manier kan de weg niet meteen bereden worden. Een schuimbitumen weg is direct in gebruik te nemen.

Hoe wordt een weg van schuimbitumen aangelegd?

Een speciale machine vermaalt de fundering en vermengt deze met water en bitumen in de mengkamer. Het water gaat over in stoom en zorgt ervoor dat het bitumen gaan schuimen. Hierdoor verandert het gedrag van het bitumen en is het gemakkelijker om het te mengen met granulaat. Tijdens dit proces worden alle belangrijke parameters continue gemeten en streng in de gaten gehouden.

Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.