Duurzame freestechnieken

Bij het selectief frezen van wegen zijn we ervan bewust dat verschillende soorten mengsels gescheiden moeten blijven (b.v. scherp en rond materiaal). Daarom frezen we asfalt laag voor laag, zodat we eventuele teerlagen kunnen scheiden van het schone asfalt. Het schone afval wordt vervolgens gerecycled. Wij veroorzaken met asfaltfrezen geen afval maar een grondstof voor de asfalt industrie.

Slimme CO2-besparing

Bij het inplannen van klussen houden we rekening met de reisafstand die afgelegd moet worden. Deze moet zo klein mogelijk zijn, om de totale CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden. Medewerkers van ADUCO worden dan ook zo dicht mogelijk bij een klus ingepland om het woon- en werkverkeer te minimaliseren. Daarnaast nemen we stappen op het gebied van ledverlichting, elektrische auto’s en zonnepanelen.

Vernieuwing van wagenpark

Al jaren investeert ADUCO in schoner materieel. Inmiddels hebben we ons wagenpark vernieuwd met vrachtauto’s die een Euro 6 emissienorm hebben. Momenteel bestaat het wagenpark al voor 90% uit vrachtauto’s met deze norm. Als vrachtauto’s aan vervanging toe zijn komen er altijd Euro 6 vrachtauto’s voor in de plaats. Zo streven we naar een wagenpark dat volledig bestaat Euro 6 vrachtauto’s en stage 5 machines. Met dit streven verminderen we de uitstoot van CO2 binnen ADUCO.

Ons materieel

Uitgelichte beelden

LCA in-situ: een actieve rapportage

Omdat ADUCO een duurzaam beleid zo belangrijk vindt, laten we de milieu impact binnen onze bedrijfstak en bedrijf actief testen. Zo hebben we in 2016 een LCA laten opstellen welke de milieu impact van ons toepassen van agrac onderzocht. Inzien hoe dit onderzoek is opgesteld en wat ADUCO’s uitkomsten waren? Bekijk dan het onderzoek en het rapport naar de impact van het milieu.

Carbon footprint

Met onze groene visie krijgen we grip op onze CO2-uitstoot. Naast onze groene visie hebben we ook onze CO2-uitstoot in kaart gebracht, door te kijken naar de carbon footprint. Door in 2021/2022 te werk te gaan met een CO2 prestatieladder kunnen we een duidelijk inzicht bieden in onze carbon footprint. Hiermee behalen we ons doel om een duurzamere dienstverlening te bieden aan al onze partners.

Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.