Cement Treated Base – CTB

Cement Treated Base (CTB) is de Engelse term voor een cement gebonden fundering

Oude terreinen en wegen hebben een bestaande klinker of asfaltverharding met hieronder een fundering. Al deze materialen zijn herbruikbaar in een CTB fundering. Cement Treated Base (CTB) is de Engelse term voor een cement gebonden fundering. De termen stabilisatie, cement gebonden fundering en CTB kunnen door elkaar gebruikt worden maar de term CTB wordt meestal gebruikt om een zwaar belaste fundering aan te duiden.

Door met de Mix in Place techniek te werken zijn geen depots nodig en is het werkterrein zelf voldoende ruimte. Mix in Place is altijd goedkoper en sneller. Dit is nog sterker van toepassing als de materialen die op het werk beschikbaar zijn kunnen worden hergebruikt in de CTB.

Onze woelmenger heeft een zeer hoge mengkwaliteit die wordt getoetst middels mengkwaliteit proeven. Het cement wordt vooraf gespreid op de baan waarbij er zowel een toets is aan de hand van de strooicomputer als ook een visuele toets die met de mix in plant techniek niet mogelijk is. Kwalitatief is er geen verschil tussen de Mix in Place en Mix in Plant technieken waarbij het proces met Mix in Place beter beheersbaar is. De opdrachtgever geeft de gewenste kwaliteitseisen aan en deze worden gehaald en vastgelegd in een opleverrapport. Het risico ligt niet bij de opdrachtgever.

Deze techniek wordt vaak toegepast op containerterminals, zwaar belaste industrieterreinen en vliegvelden.

Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.