Profielfrezen Road Profiler

Met deze techniek is het uitzetten van freescijfers op het asfalt verleden tijd

3D frezen met een road profiler is een relatieve nieuwe techniek. Met deze techniek is het uitzetten van freescijfers op het asfalt verleden tijd. De nieuwe digitale modellen zorgen voor tijdsbesparing en een kwaliteitswinst. Lees alles over 3D frezen met road profiler op deze pagina.

Het verschil tussen profielfrezen en 3D frezen met ROAD profiler

Wanneer een nieuwe lengte- en of dwarsprofiel bepaald is wordt dit verwerkt in een digitale tekening. Deze digitale tekening met bijbehorende freescijfers wordt ingelezen in de road profiler en via RTK-DGPS kan de positie van de machine bepaald worden. De road profiler geeft de 3D freesmachine weer met het te frezen cijfer bij de freesrol en het komende te frezen cijfer. Dit gebeurt volautomatisch, de machinist hoeft alleen nog maar te sturen en te controleren. In tegenstelling tot “traditioneel” profielfrezen hoeven de cijfers dus niet meer handmatig op het wegdek uitgezet te worden en hoeft de machinist de freesmachine niet te besturen. Daardoor kan het nieuwe profiel met zeer hoge nauwkeurigheid gefreesd worden.

Wat zijn de voordelen van een 3D freesmachine?

Zoals al eerder benoemd is hoeft er geen cijferschema meer gemaakt te worden. De freesmachine kan ook doorgaan zonder dat er tussendoor gecijferd moet worden. Hierdoor wordt er tijd bespaard en dus ook kosten. Ook zorgt de road profiler ervoor dat de positie van de cijfers automatisch aangepast worden aan de breedte van de 3D freesmachine. Doordat dit volautomatisch gebeurt zorgt het voor een hogere nauwkeurigheid, en dus een hogere kwaliteit. 3D frezen levert een strakker resultaat op van het freeswerk en dit vermindert het risico’s op faalkosten. Ook zorgt de nauwkeurigheid voor besparing op het asfalt, er wordt niet méér dan noodzakelijk gefreesd. Verder zorgt deze digitalisering ervoor dat er ’s nachts veiliger gewerkt kan worden omdat er geen uitzetter nodig is en de 3D freesmachine is niet weersafhankelijk.

3D freeswerk bij ADUCO

Er zijn verschillende freesmachines die uitgerust kunnen worden met een road profiler. 3D frezen met de road profiler kan worden uitgevoerd met een frees van W210, W220 en W380. Bekijk alle modellen:

  • W380 (freesrol van 3,80 m)
  • W250 (freesrol van 2,20 m)
  • W210 (freesrol van 2,00 m)
  • W150 (freesrol van 1,50 m)
Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.