Cunetfrezen

De cunetfrees van ADUCO is de perfecte machine om asfalt aan de buitenkant van het wegdek recht te frezen

Een zachte berm naast de weg is niet prettig en kan ongelukken veroorzaken. Om een zachte berm te verstevigen worden vaak bermbeton of grasbetonblokken gebruikt. Voordat dit kan gebeuren is voorbereiding met een cunetfrees nodig. ADUCO is al meer dan 50 jaar uw partner op het gebied van duurzaam en gespecialiseerd asfaltfrezen. We vertellen u op deze pagina meer over de cunetfrezen van ADUCO.

Wat is een cunetfrees?

De cunetfrees van ADUCO is de perfecte machine om asfalt aan de buitenkant van het wegdek recht te frezen. Dit gebeurt vaak wanneer een zachte berm verstevigd wordt met bermbeton of grasbetonblokken. De cunetfrees freest het asfalt weg en zorgt voor een strakke freesrand. Dit is vooral belangrijk bij het leggen van grasbetonblokken, deze kunnen immers niet tegen een scheve rand gelegd worden. Een strakke lijn is voor bermbeton wat minder belangrijk aangezien dit vloeibaar gestort wordt.

Hoe werkt een cunetfrees?

Een cunetfrees werkt door middel van het “downcut” principe. De freesrol draait andersom dan bij traditioneel frezen en er zitten meer beitels in de freesrol. Dit zorgt voor een strakke freesrand. Hoe meer beitels, hoe strakker de rand. Het is eventueel mogelijk om voorafgaand het cunetfrezen de weg een paar centimeter in te zagen zodat er aan de bovenkant van de weg geen freesrand maar een zaagsnede ontstaat. Dit is niet nodig bij cunetfrezen in onder- en of tussenlagen. Bij ADUCO gebruiken we een cunetfrees met een werkbreedte van 0,6 m.

Aduco biedt de totaaloplossing!

ADUCO gaat elke uitdaging aan. Neem contact met ons op!

Bij ADUCO beschikken we over een gespecialiseerd team met tientallen jaren ervaring. Naast asfalt frezen zijn we ook de specialist op het gebied van stabilisatie van funderingen. Dit zorgt voor de ideale combinatie voor al uw infraprojecten. Voor asfalt verwijderen bent u bij ons aan het juiste adres! Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van asfalt frezen of stabilisatie? Of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem hiervoor contact met ons op.